IIS: Visuell identitet och språk

IIS: Visual identity and language

Digital typografi (h1)

.se

.nu

Goto 10

Internetfonden

Webbstjärnan

Internetdagarna

Sajtkollen

Webbstjärnans nya symbol som neonskylt.

Att skapa internt ägandeskap

En väldigt viktig, och tyvärr ofta bortglömd aspekt av energin kring ett varumärke är det interna bruket och ägandeskapet. Hur upplevs ett varumärke av de som verkligen borde känna mest för det - de som äger och förvaltar varumärket? 

Vid lanseringen av nya symboler och märken för våra tjänster funderade jag länge på hur jag skulle kunna göra en överlämning som kunde bli mer än bara ett mejl med "här är din nya logga". På IIS har vi tjänsteägare, personer som fungerar som en slags "mini-VD" för sin tjänst, och dessa personer är mottagare av de helt nya logotyper mitt projekt levererar. Att entusiasmera dessa personer och få dem att känna glädje och ägandeskap för sina nya loggor är en väldigt viktig del av mitt arbete.

Snart ska Webbstjärnan presentera sin nya logotyp publikt, men inför lanseringen gav jag Webbstjärnan-teamet en liten present - en neonskylt med deras nya logotyp som lyser upp deras hörn av kontoret. Ett sätt att skapa lite glädje och wow-känsla kring skiftet av varumärke.