IIS: Visuell identitet och språk

IIS: Visual identity and language

Digital typografi (h1)

.se

.nu

Goto 10

Internetfonden

Webbstjärnan

Internetdagarna

Sajtkollen

Intern lansering av nya varumärket

Inför lanseringen funderade vi mycket på hur vi skulle få alla anställda på IIS att känna glädje och lust inför namnbytet. Lösningen blev att göra ett internt event.

Arbetet med att byta namn och logotyp har pågått i flera år här på stiftelsen. Under vintern och våren, när vi började närma oss lanseringen började vi också fundera på en internlansering. Det är nästan 90 personer som jobbar på IIS (med våra konsulter inräknade) så det är många som behöver vara med på tåget. 

Det är inte bara skyltar och kontorstryck som ändras när vi byter namn - alla anställda behöver uppdatera sina e-postsignaturer, prata med besökare och leverantörer, och framförallt bli varumärkesambassadörer genom att visa upp det nya varumärket på bästa sätt.

På kommunikationsavdelningen var vi snabbt inne på att försöka skapa ett internt event av det hela. Betty visade sig ha en bekant som äger en officiellt licensierad R2D2-replika, och eftersom här finns många Star Wars-nördar var saken snabbt biff! 

Under lanseringsdagen förra onsdagen gick alltså R2D2 runt på kontoret och spred glada ljud omkring sig. Alla som såg honom kunde så klart inte låta bli att dra på smilbanden, och vår interna lansering blev en succé.